Biologie pentru admiterea la facultatile de medicina. 1800 de teste grile explicate - Alexandru Mihai Antohi * Admitere Carol Davila*

DESCRIERE

Invatarea Biologiei pentru admiterea la facultatile de medicina este, pentru majoritatea elevilor, o incursiune intr-un nou univers conceptual si lingvistic. Terminologia specifica este noua, extrem de diversificata, iar notiunile din spatele acesteia necesita o insusire si o aprofundare temeinica a continuturilor prezentate in Manualul de Biologie pentru clasa a XI-a.

Biologie. Teste grila pentru admiterea la facultatile de medicina - Alexandru Mihai Antohi, Bogdan Mihai Cristea, Alexandru Croitoru, Ioana Herghea, Maria Roxana Moga.

Autorii, medici si cadre didactice cu experienta, abordeaza intr-o maniera moderna cele 30 de teste concepute pentru pregatirea admiterii la facultatile de medicina, avand la baza continuturile Manualului de Biologie pentru clasa a XI-a publicat de Editura Corint.

Un element de noutate pe piata publicatiilor de acest gen il reprezinta existenta explicatiilor detaliate ale grilelor propuse.

Lucrarea este structurata in doua parti – prima parte evalueaza, prin intermediul a 15 teste, continutul manualului din perspectiva insusirii propriu-zise a notiunilor prezentate, in timp ce partea a doua cuprinde 15 teste cu grad crescut de dificultate, unde elevul care se pregateste sa devina student la medicina trebuie sa dovedeasca o buna capacitate de corelare a notiunilor studiate in cadrul diferitelor capitole de anatomie si fiziologie a omului, cuprinse in manualul-bibliografie pentru examen.


Pentru ca acestia sa isi poata verifica cunostintele acumulate, ritmic, dupa parcurgerea fiecarui capitol din manual, lucrarea de fata le pune la dispozitie 1 800 de grile, sub forma a 30 de teste cu grade diferite de dificultate. Autorii au incercat sa transpuna in aceasta carte intreaga lor experienta cu privire la modul de abordare a notiunilor cuprinse in manual, precum si la felul in care acestea sunt transpuse in cadrul examenului de admitere la Universitatile de Medicina si Farmacie din tara.

Testele sunt concepute astfel incat sa „atinga” toate conceptele prezentate in textul, tabelele si imaginile din manualul-bibliografie pentru examen. Acestea sunt impartite in 15 teste-grila de nivel mediu, care evalueaza gradul de retentie a informatiilor si de intelegere a notiunilor din capitolul studiat si 15 teste-grila integrative si corelative, cu grad ridicat de dificultate, care pot fi parcurse dupa ce au fost insusite toate informatiile de baza. 

La finalul cartii se afla sectiunea de raspunsuri, care cuprinde explicatii detaliate pentru grilele propuse.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0178 sec