Ecografie clinica musculoscheletala

Ecografie clinica musculoscheletala
Preț: 174,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 402
Categoria: Umana

DESCRIERE

Lucrarea este rezultatul experientei acumulate de autoare de-a lungul a mai multor ani de ecografie musculoscheletala si se adreseaza tuturor celor care vor sa invete despre modul in care aparatul locomotor poate fi explorat ecografic, indiferent de specialitatea acestora. Este scrisa intr-un mod cât mai didactic si logic, ilustrând pe cât de mult posibil notiunile de teorie cu imagini ecografice, scheme anatomice sau fotografii ale cazurilor clinice, in conditii grafice de cea mai inalta calitate. Cartea porneste de la principiile fizice ale examinarii musculoscheletale, continua cu semiologia ecografica si cu modalitatea de efectuare a ecografiei articulare si musculare si se incheie cu ecografia interventionala a acestei patologii si, respectiv, tehnicile ultramoderne de evaluare, cum sunt ecografia tridimensionala si elastografia musculara. Colectivul prestigios care a elaborat aceasta carte reprezinta o garantie pentru o lucrare de calitate, care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarui ecografist, dar si a specialistilor care trateaza patologia musculoscheletala

Cuprins: Ultrasonografie; Notiuni introductive de fizica, tehnica si metodologie de examinare. Semiologia ecografica a aparatului locomotor. Ecografia articulatiilor membrelor. Explorarea ecografica a tegumentului si tesutului celular subcutanat. Ecografia musculoscheletala in patologia reumatologica. Tumorile aparatului locomotor. Ultrasonografia interventionala in patologia aparatului locomotor. Ecografia tridimensionala si elastografia in patologia aparatului locomotor.

Adresabilitate: Medici reumatologi, de alte specialitati, cu experienta in domeniul ecografiei aparatului locomotor sau incepatori.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0436 sec