Eden. Versiunea sumeriana a Genezei - Anton Parks

Preț: 57,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 352
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Stim deja ca primele capitole din Biblie, cele cuprinse in Cartea Genezei, nu reprezinta adevarul istoric. Totusi, cum au aparut miturile despre Gradina Edenului, despre Pomul Cunoasterii si despre Sarpele care a convins-o pe Eva sa muste din mar? Ce a insemnat de fapt Caderea din Rai?

despre Sarpele care a convins-o pe Eva sa muste din mar? Ce a insemnat de fapt Caderea din Rai?

La toate aceste intrebari ne raspunde Anton Parks, in cartea-documentar Eden: Versiunea sumeriana a Genezei, in curs de aparitie la Editura Daksha.

Dupa ani de cercetari si traduceri ale tablitelor sumeriene din lut cu scriere cuneiforma gasite la site-ul arheologic din Nippur (sud-estul Irakului de astazi), Parks ne ofera o noua perspectiva documentata si foarte plauzibila. Se pare ca aceleasi mituri care stau la baza crestinismului exista si in aceste scrieri sumeriene ce dateaza cu mult dinaintea scrierilor din Vechiul Testament. Asadar, Cartea Genezei biblice ne prezinta, de fapt, mituri transmise de la trib la trib, prelucrate de-a lungul secolelor – o alta versiune a miturilor originale, cele sumeriene.

Aceste tablite au fost descoperite intre anii 1885 si 1900. Multi cercetatori au incercat sa le traduca, insa fara prea mare succes. De aceea, informatiile atat de valoroase despre originea umanitatii, a Binelui si a Raului au ramas ascunse in cuneiformele lor pentru atat de multi ani. Anton Parks este cel care a reusit sa le descifreze dupa toti acesti ani de incercari esuate. Toate informatiile fascinante (insa atat de periculoase) descoperite sunt expuse in lucrarea Eden: Versiunea sumeriana a Genezei, fara a omite nimic.

In aceasta carte, vei descoperi adevarata origine a oamenilor pe Pamant si vei privi dintr-o cu totul alta lumina episoadele biblice ale Gradinii Edenului, Sarpelui si Caderii Omului. Vei avea acces la versiunea nealterata, originala, a genezei, asa cum a fost ea descoperita de Anton Parks in timpul traducerii tablitelor sumeriene.

Tu ai curaj sa afli adevarurile expuse transant si documentat in aceasta carte-fenomen?


Anton  Parks a lucrat patru ani la reconstituirea chintesentei originare a unor documente inestimabile, sinteza care este prezentata in aceasta lucrare fascinanta.

Citind cartea, veti descoperi ca inceputul Genezei din Biblie este doar o versiune trunchiata a adevarului. Gradina Edenului, Sarpele ispititor si Pacatul omului apar aici intr-o lumina complet inedita, care ne arata in ce masura aceste episoade au fost facute treptat de neinteles de-a lungul timpului, prin nenumarate rescrieri.

„Aflam ca zeii se razboiesc intre ei, ca poarta o lupta armata care va duce indeosebi la distrugerea memoriei stiintei.”
Bob Bellanca, BTLV, 13 februarie 2020


„Cine nu-si cunoaste trecutul n-are viitor. O afirmatie la care merita sa meditam… Nu e ceva nou: cautarea originilor omului este o masina de mintit, de divizat, de ridiculizat, de desfiintat, de exclus… Anton Parks, scriitor specializat in culturile din Orient, s-a aplecat asupra studiului unor documente scrise, care sunt considerate cele mai vechi ale omenirii. Parks a putut nu numai sa reconstituie istoria originilor noastre, ci si sa demonstreze ca Geneza din Biblie este doar o copie nefericita si deformata a unui astfel de eveniment… De citit obligatoriu!”
Science et Inexpliqué, nr. 34, iulie-august 2013


„Parks compara traducerile unor texte cuneiforme cu textul biblic si arata ca in Geneza au fost facute greseli grave de interpretare… Analiza lui riguroasa pune sub semnul intrebarii credintele admise.”
Nexus, UK, vol. 21, nr. 4, iunie-iulie 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0142 sec